Runtomkring

Img_5627

Utflykter att göra från MaePhim

Kho Chamao – Khao Wong National Park

Den sista biten av orörd regnskog I Rayong ligger I Klaeng distriktet.
83,6 hektar med skog som inhyser, hävdas det, tiger, vilda elefanter och björn. Berg av kalksten, grottor, höga klippor, grönskande skogar och vattenfall. Under ett av vattenfallen kan du simma tillsammans med fridlysta karpfiskar.
Pha Sawan (Himlens klippa) är en magnifik utsiktsplats.
Khao Wong har flera än 30 grottor av vilka hälften är öppna för besökare.

Classic Forrest Spa & Restaruant

Mycket trevlig och annorlunda restaurang med ett härligt spa som passar utmärkt att besökas innan man avnjuter en god middag i en mycket annorlunda miljö! Bör inte missas! Tamnanpar Waterpark är mysigt, pool och en stor vattenpark med massa kul, där du kan paddla kanot och cykla. Läs mer här

Rayong

Provinshuvudstaden som ligger ca 40 minuter från Ban Phe. Här finns inga egentliga sevärdheter för oss turister, men kan vara intressant för den som vill se mer av det lokala livet. Ta en taxi eller hoppa på någon av ”lokalbussarna”, pickup-bilar med träbänkar på flaket. Det är de vita bilarna som kör till Rayong. Laem Tong är ett stort shoppingcenter.

Pattaya

Ligger ca 1,5 timme (ca 80 km) nordväst om Rayong och Ban Phe och är en av Thailands största och mest (ö)kända turistorter. En gång en liten fiskeby – idag en hårt exploaterad storstad med enorm kommers, tusentals restauranger och flera hundra hotell. Staden är allt annat än vacker, men här finns riktigt bra shopping och en hel del roliga aktiviteter, som till exempel elefantbyn, krokodilfarmen och orkidéträdgåden. Många hotell och turoperatörer i Ban Phe anordnar dagsutflykter hit. Men du kan också ta dig dit på egen hand från Ban Phe med taxi eller ”songtaos” (pick-up taxi). Att boka taxi kostar 2500 Bath och då bestämmer du själv när du vill åka och bli hämtad.

Chantaburi

En av nordöstra Thailands mest intressanta städer. Mest känd är den för sina ädelstenar som man handlat med sedan 1400-talet. Här finns också mängder med vackra byggnader och monument av olika arkitektoniska stilar, bland annat franska då fransmännen höll Chantaburi från 1893 till 1904 för att tvinga Thailand att ge upp Laotiska och Kambodjanska områden. I ädelstenskvarteret som ligger vid korsningen av Si Chan Road och Thetsaban Road samlas handelsmän från hela världen. På veckosluten handlar man med ett imponerande utbud av ädelstenar från Burma, Kambodja och de rika gruvorna i Chathaburi-provinsen i stånd på gatan.

Sportaktiviteter

Vattensporter

De flesta större hotell kan erbjuda vattensporter i form av windsurfing, kanoter och segling. Vissa erbjuder även bananbåt, jetski och vattenskidor.

Dykning/snorkling

Vill du dyka eller snorkla måste du ta dig ut till någon av öarna utanför Rayong/Ban Phe. Inne vid fastlandet finns inga korallrev. Mängder med arrangörer anordnar dagsutflykter bland annat till Ko Talu och Ko Kudi, två små öar som ligger inom ca en timmes båtfärd ut från fastlandet.

Rayong Aquarium

Ett nytt akvarium ca fyra kilometer utanför Ban Phe som det satsats stora pengar på.
Här kan man beskåda en stor variation av fisk och andra havskreaturer. Väl värt ett
besök!

Bada med delfiner!

Åk till Oasis Sea World utan för Chantaburi och bada med delfiner. Ta en taxi för 2500 Bath, 185 Bath inträde till parken med tillhörande show och 400 Bath ytterligare för att få 1 timmes bad och lek med delfiner! Länk till hemsidan för bilder, texten på thailändska dock: Oasis sea world 
På vägen till eller från delfinbad finns möjlighet att stanna vid tempel, vattenfall eller kanske shoppingmall Robinson inne i Chantaburi.

Ridning

Finns i Muang, ett par kilometer väster om Ban Phe. Stallet heter: Slo Bunny.

Golf

Läs om golfbanorna i närheten.